top of page

השביל הזה מתחיל כאן

בית בקיבוץ שמרת

תראו מה היה שם קודם

איך בית נולד?

תשעה חודשים, צפייה מורטת עצבים

הוא גדל ולא מבינים וצריך קצת עזרה מחברים

ויום אחד אתה פתאום בפנים

אתן הייתן שם כמו פנס בחשכה

מאירות לנו את קירות הבית ,מדריכות בעצה

מובילות ביד בטוחה מגובה הרצפה ועד לראש התקרה

נו מאחלים לכל לקוחשרות כגון זה עם כל הלב והנשמה

ובקיצור הבית נראה פצצה

תודה ושוב תודה


 

shomrat_-10.jpg

כשהלקוחות פנו אלינו הם ביקשו לעצמם בית חדש מבלי לזנוח את הישן.

האתגר העיקרי היה למצוא דרך לשלב בית מודרני, נוח, ויוקרתי במרחב הקיבוץ בצורה טבעית, כאילו היה שם תמיד.


כבר בתכנון הראשוני דאגנו לבחון איך החוץ ופנים הבית מתקשרים מה רואים כשמביטים מבפנים החוצה .

בבניית הפרוגרמה הראשונית בחרנו בחומרים טבעיים ובפלטת צבעים וחומרי גמר עם מינון מאוזן של חדש וקלאסי .


ההשראה של העיצוב התחילה במקום עצמו, המרחב הכפרי ובדייריו, אורח חייהם, חפצים אישים שביקשו שיהיה להם מקום בעיצוב החדש כגון חפצי אמנות שעברו בירושה, ספריה עשירה וכמובן הרצון לא לבלוט במרחב

האדריכלות של הבית החדש משתלבת עם נוף הקיבוץ ועיצוב הפנים מותאם לדייריו, פינות אינטימיות מחד ופתוחות לחוץ מאידך.

עיצוב הפנים משקף את אופי דייריו, בחרנו בצבעים, חומרים וטקסטורות שיצרו יחד בית עכשווי וטכנולוגי שאינו נכנע לטרנדים.

 

החוץ משתלב עם פנים הבית וכמעט מכל חדר יש יציאה החוצה לאזורים שונים המשמשים לאירוח, מפגש עם השכנים ולשירות. בכניסה לבית ספסל המיועד לאפשר עצירה ומעבר נעים בין הפנים לחוץ

 

מרכז החלל הציבורי הוא המטבח ופינת האוכל כיאה לבית בו בעל הבית חובב בישול.

הסלון הוא חלק מהחלל הציבורי אולם מופרד ומייצר אינטימיות. במרכז הסלון ספה בהירה עם רגלי עץ אגוז שמשווה תחושת קלילות בחלל ומתחברת עם הנוף הכפרי הניבט מהחלון ושתי כורסאות ריקליינר יפהפיות מזמינות להתרווח ולבלות יחד.

שילוב של עור, בד ועץ מעשיר את החלל ומשווה תחושה של אלגנטיות ויוקרה.
 

 

האגף הפרטי כולל חדר שינה מרווח ומואר, חדר רחצה גדול ואזור של אחסון. מלבד החללים האינטימיים לכל אחד מבני הזוג חדר משלו לעיסוקו הפרטי.

 

במרכז חדר השינה מיטת עור בצבע מוקה ואליה מותאם כיסא בבד בעל מראה פשתן עם רגלי עץ אגוז. שידות הלילה המסורתיות הוחלפו בשולחנות צד בגדלים וצורות שונות עם משטח שיש המוסיף למראה הקלאסי והיוקרתי וממשיך את מוטיב השימוש בחומרים טבעיים.
הבחירה בעור מקנה מראה יוקרתי וניכר שתלווה את בעלי הבית שנים רבות, הצבע החם ושילוב החומרים מייצר מיד תחושת רוגע ואינטימיות.

בכל החללים שולבו ספריות ופתרונות אחסון בנגרות מיוחדת ONE OF A KIND לצד ויטרינה איטלקית עתיקה.
הפיינל טאצ' החשוב כל כך הושג ע"י האקססוריז שנאספו ע"י בעלי הבית לאורך השנים בשילוב עם חפצים מבית נטוצי האיטלקי ,ואזות ופריטים אחרים בצבעים חמים שהאור משתקף דרכם.
 

שנה - 2019

שטח - 200 מ"ר

עיר - קיבוץ שמרת

צילום : Shani Halevy Photography שני הלוי צלמת
וילונות : וילונות טל בע"מ
נגרות מיוחדת : טל אורן, שרון עיצובים, Riviera ארונות ריביירה
תאורה : סוהו עיצוב ריהוט ותאורה
מטבח : מטבחי רגבה
ריצוף וכלים סניטרים : רצף טופולסקי חיפה 
מעקות ודק : מאיר טויזר
ניהול פרוייקט ופיקוח : גיא סיטון
אדריכלות : Becker Architecture - ליאור בקר אדריכלות ועיצוב
סטיילינג בשיתוף עם צילי וייס


 

infobanner_edited_edited.png
bottom of page