top of page

מרכבת לבוטיק

דירת מגורים ברמת גן

תראו מה היה שם קודם

"כשקיבלתי את התכנית הראשונה מהארכיטקט ששכרתי, התקשרתי לבשמת בבכי, הודעתי לה שככה אני לא משפצת אלא מוכרת את הדירה.

 

בשמת ציוותה עלי להירגע, ועוד באותו הערב שלחה לי סקיצה שהייתה כל מה שרציתי מהבית שלי.

מאותו רגע היה ברור שהמעצבות והמתכננות של הבית הן צילי ובשמת ושהארכיטקט יסתפק בלחתום על התכניות ולהגישן לעירייה. שנה וחצי חלפה עד שנכנסתי לבית, שנבנה בדיוק כמו שבשמת אמרה."

RD_20190605_140029_0013.jpg

 

(אדריכל שבעלת הבית שכרה תכנן אותו עם חדרי מגורים  ארוכים וצרים, חלקם ללא פתחים.)

 

זה היה פרויקט מאתגר במיוחד בו נדרשנו להפוך את החלוקה הפנימית של דירה שנבנתה בשנות ה50 בשיכון רכבת ברמת גן.

הדירה בעלת שני כיווני אוויר בלבד והמטרה הייתה להעביר את החללים הציבוריים לחזית הפונה אל החצר הצמודה ובמקביל ליצור ארבעה חדרי שינה עם פתחי אור- חלונות גדולים ככול שאפשר

רב תקציב השיפוץ הלך לחיזוק המבני כשגילינו תוך כדי הריסה שהקירות מתפרקים והמהנדס שליווה את הפרוייקט דרש חיזוק בריילסים מברזל לתמיכת הקירות.

אולם גם בתקציב לא גדול אפשר לעשות פלאים.

בחרנו ללכת עם הקו המאוד נקי -תעשייתי : הוא מרגיע אותה ונותן לה שקט.

 הרילסים נצבעו בשחור ובסלון ממשיכה את הקו ספריית ברזל ועץ מפוארת שתוכננה עבור בעלת הבית שספרים הם חלק מאוד מאוד חשוב ומשמעותי בעולמה.  

בחרנו בצבעים מונוכרומטיים :האלומניום השחור, הריצוף האפור, גופי תאורה מבטון וגם הריהוט רגוע ונייטלי . המטבח שתוכנן למיקסום החלל גם הוא פרקטי, מודרני ולבן שקט .

בחדרי הילדים לעומת זאת, הוספנו צבע בכייף ובאהבה וכול אחד מהילדים בחר את הצבע שעושה לו טוב. שאיתו הוא מרגיש רגוע ושמח.

וכך הפכה דירת רכבת לדירת בוטיק מלאת אופי ואנרגייה מודרנית-תעשיתית בשילוב חפצים הומוריסטיים ומלא ספרים שמכניסים רוך ובית לתוכה.

 

נהנות מהדרך, מהתהליך המיוחד הזה שיש בו הכול מהכול: תכנון, הנדסת אנוש, חלוקת חלל, המון יצירתיות ובמיוחד עבודה עם משפחה שאפשרה לנו להיכנס אליה לבית וללב.

שנה - 2018

שטח - 80 מ"ר

עיר - ר"ג

ריצופים וחיפויים - אלוני ריצופים

ספריית ברזל ועת - מאיר טויזר

תאורה - אליאקספרס


 

infobanner_edited_edited.png
bottom of page