top of page

Anna Forta

מתחם עיצוב ואמנות גלריה לאירועים בחיפה

תראו מה היה שם קודם

%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%95_edited.jpg

גלריה אנה פורטה מציגה קונספט ייחודי בתחומו עיצוב, אירוח והעשרה

החלל משמש כמשרדי סטודיו באצ'י , כמו כן משמש כגלריה המציגה תערוכות יחיד לאומנים מהצפון .  במקום מתקיימות סדנאות אירוח, אירועי בוטיק , ארוחות שף וחדרי ישיבות להשכרה .

הדירה ממוקמת בשכונת הדר הכרמל הוותיק בחיפה בבניין אבן משנת 1936. כשפגשנו ראשית  את החלל , הוא היה מוזנח : החלונות והרצפות המקוריות שבו את ליבנו , אולם המטבח וחדרי הרחצה המודרניים היו בולטים בעליבותם. המרפסת הסגורה הייתה פרוצה וקיני יונים נמצאו בחלונות. החלל כולו כ160 מ"ר .

החלל מאופיין בשילוב של השפעות אדריכלות ערבית (חלל מרכזי ממנו מסתעפים החדרים) ומרפסת מקורה מקורית האופיינית להשפעות אדריכלות אירופאית שנסגרה בחלונות בלגים .

הפרוגרמה הראשונית הייתה לשמור על האלמנטים המקוריים עם מינימום התערבות ושילוב צרכים ותשתיות חדשות באופן שישתלב במבנה המקורי. כמו החלל משמש ככרטיס ביקור ומשלב רעיונות ואסתטיקה של המעצבות. 

שם המקום – אנה פורטה – נגזר משמו של רחוב הנביאים הסמוך בעת השלטון העות'מני. ANAFORTA, הופרד לשתי מילים: אנה: בערבית, אני פורטה – בלטינית חוזקה ומבטא את החיבור לציר הזמן, למקומיות וגם לפן היזמי הנשי.

עיקר העבודה התמקדה בשימור האלמנטים המקוריים. שימור כל חלונות ודלתות העץ המקוריות, הרצפות המקוריות (החלפה מינימלית של אריחים באריחים דומים או זהים שאותרו במחסנים של אלמנטים מפירוק) עיקר השינוי עברו חדרי השירותים והמטבח בהם לא נותרו הרצפות המקוריות ושולבו בהם רהיטים משוק הפשפשים וכלים סניטרים קלסיים. המרפסת הסגורה עברה שינוי מהותי, התריסול פורק והתגלה המעקה המקורי אשר עבר שימור וצבע והפתחים נסגרו בחלונות בלגים עדינים המשיבים את התחושה של מרפסת. קיר האבן שהיה מכוסה בגבס נחשף ונוקה . המערכות החדשות הותקנו עם מינימום פגיעה בקירות המקוריים . היות והחלל עוצב לשימוש המעצבות הפשרות היחידות היו תקציביות אשר אילצו אותנו לבחור בסדרי עדיפויות. השילוט מקורי של מועדון הפרטיזנים שפעל בחלל במשך שנים רבות נותר ממוקם בכניסה המקורית עד לדייריו הקודמים .

שנה - 2018

 

שטח - 160 מ"ר

 

 נגר - טל אורן

טייחים וצבעים - פרסקו צבעים

וילונות וטקסטיל – וילונות טל

מידוף ברזל בעיצוב מיוחד – סטודיו תומר נחשון 

טווס על אריחים מצוירים – איה כספי

תיעוד מקדים - מייקל וואס

 

infobanner_edited_edited.png
bottom of page