top of page

בטון חשוף , עץ טבעי , אור ורוח

בית משפחה כרמליה חיפה

תראו מה היה שם קודם

ASH0081.jpg

"אני צריכה את הנשמה, והנשמה מבחינתי נמצאת בחפצים שהולכים איתי דרך ארוכה. חשוב לי שיהיה בית שקט ומודרני אבל  בשום פנים ואופן לא פלקטי, קר ומנוכר" . היא אמרה ואנחנו הקשבנו.

וכך ייצרנו בית אקלקטי בו חפצי הוינטג' האהובים שולבו בתוך הרוגע שמיצר הסגנון המודרני. חשוב היה לנו לשמור על איזון ושלא יהיה אובר דוז בשום צורה.

מצבה הרעוע של הדירה על פני השטח היה קצה הקרחון לעומת מה שנתגלה בשלב ההריסה. היו בבית כל ההפתעות שרק יכולנו לצפות ולא לצפות להן. המכשול הראשון התגלה בקירות, שילוב של דֶבֶּש, שיטת בנייה ישנה מחומרים מקומיים, ובלוקים בגדלים שונים. מכיוון שחיפה בנויה על הר מצאנו ממש סלעים בתוך הקירות, והפינוי היה פרויקט בפני עצמו. קירות שתוכננו להישאר נהרסו ונותרה רק מעטפת. מהנדס שליווה את התהליך חשש מהתמוטטות המבנה כולו ודרש התקנת קורות ברזל (רלסים) לחיזוק, שייקרו את השיפוץ.

הריסת הקירות הותירה שלושה עמודי תמך ששימשו נקודת מוצא לתכנון החלל הציבורי. במקום לטשטש את נוכחותם העדפנו להדגיש אותם. עמוד אחד הורחב כדי שתהיה פרופורציה יפה לכל האזור. העמוד השני שימש להגדרת המזגן באזור המטבח. העמוד המרכזי יוצר מעין שביל לסלון ולכן הושאר כאלמנט קישוטי והושען עליו קמין. חלל כלוא שנוצר בגלל סגירת העמודים לטובת מטבח נוצל כחדר שירות ומחסן. בגב קיר המטבח אשר פונה לסלון תוכננו נישות לספרים וחפצי נוי. מצדו השני ניצבים מקררי בילט אין אינטגרלים, וחלק הקיר שנותר נצבע בצבע מיוחד ומשמש קיר מגנטים.

העיצוב מבדל את המטבח בחלל הציבורי ושני עמודי תמך מגדירים את שטחו. שולחן עם רגלי כרום, כיסאות בר, משטח עבודה מאבן קיסר אפורה וקולט אדים בעיצוב זוויתי מעניקים למטבח מראה מודרני. מצד שני נעשה שימוש נרחב בעץ אלון לתוספת חמימות ובפריטים עם קריצה הומוריסטית כמו שעון קיר בדוגמת תמונת משבצות צבעונית שמופיעה על המרקע בסיום שידורים.

קירות לבנים עם גיוון אפרפר מהווים לכן רקע לאוסף מגוון של אמנות ואמנות שימושית: ריהוט עץ של חברת ERCOL מאנגליה לעומת ריהוט מודרני מאיקאה וטולמנ'ס, פריטים מאפריקה, עבודות מוזאיקה וחפצים משוק הפשפשים.

צהוב עמוק נבחר לתוספת נקודות צבע, ואת הגוון המדויק הכתיב גוף תאורה וינטג' שנרכש בחנות "דורותיאה" לפרטי וינאג' בפרדס חנה, ונתלה מעל שולחן פינת האוכל. אליו נוספו שולחן קפה, כיסא בר וארון מטבח בשלייף לק שמתכתבים עם צעצועי עץ ישנים ופריטים נוספים בצהוב אשר הופכים את החלל הציבורי ליחידה מגובשת מבחינה ויזואלית. הצהוב הוא צבע מלא אנרגיה ואור והוא "נזרק" במינונים קטנים ובחפצים משלימים .הבית עצמו בצבעים שקטים ואת כל השאר אפשר לזרוק כשנמאס.

מרפסת סגורה עם בלוקים נפתחה ובמקומה הותקנה ויטרינה גדולה 3.60*2.30מטר שפונה לנוף עצים ירוקים וים, ממוסגרת בפרופיל אלומיניום. נדרשנו לצקת עמוד לחיזוק המבנה והחלטנו שניצור קיר בטון חשוף. אנחנו אוהבות את החיבור לחומר הטבעי ומבחינתנו זה מרגש. התקרה המשופעת מוסיפה עניין וחום ומחלקת את החלל. הניגוד בין קיר הבטון החשוף לעץ במינון מאופק תורם למראה מאוזן ושקט.

 בפינה ניצב גוף תאורה שבסיסו רגלי עץ שנמצא בבוידעם של בית ספר בחדרה. הרגליים נמסרו ליוסי מנורות קמחי בשוק הפשפשים, שהרכיב עליהן פרוז'קטור שהורד בשיפוץ תיאטרון "הבימה".

מעל פינת הישיבה נתלה גוף תאורה שחור שהוא העתק של מנורת PH5 שעיצב המעצב הדני פול הנינגסן ב1958 ושנחשבת ליצירת מופת סקנדינבית קלאסית. (נרכש ב"טרנד לייט"- בחדרה). שולחן קפה צהוב המשלב רגלי עץ אלון עם מתכת צבועה(נרכש בהביטאט בברצלונה) מהווה מרכז כובד באזור זה של החלל ומוקף בצבעוניות שקטה: ספה בריפוד אפור (איי די דיזיין), כורסת עץ שנרכשה באנגליה וכיסאות קולנוע ישנים משוק הפשפשים. להשלמת המראה הביתי פוזרו על הספה כריות בהדפסים שונים .

" ארבעה כיווני אוויר עם הרבה אור ונוף לעצים ולים, בית חמים שמשקף את הטעם שלי ומציג את הריהוט והאמנות שאני אוהבת. בית פיזי שמעניק הרבה שקט, שמחה ואיזון." – כך היא סיכמה את התוצאה.

שנה - 2015

שטח - 170 מ"ר

מיקום - חיפה

צילום  - אסף הבר

מטבח - מטבחי סמל

תאורה - אקולייט

חיפויים וכלים סניטרים - נגב קרמיקה

אלומיניום - אלום שי 

infobanner_edited_edited.png
bottom of page