top of page

בחוץ הוא כפרי ובפנים הוא אישי

בית בקיבוץ גבעת חיים

תראו מה היה שם קודם

הגענו אחרי הרבה שנים של עיכובים ודחיות לבניית הבית שלנו, עם הרבה חששות ואפילו פחדים. נפגשנו עם כמה מעצבות פנים, ואני ידעתי שאוכל לעשות את זה רק עם בשמת וצילי.
מהתחלה, היתה בינינו הבנה והקשבה הדדית. ההקשבה הזו ליוותה אותנו ובלטה לאורך כל הפרויקט ובכל שלב.
בשמת וצילי הבינו שהבית שלנו, הוא השתקפות שלנו וחייב קודם כל לפני כל "שיקול עיצובי", להיות מתאים לנו ולשרת את אורך החיים שלנו. 
הן ידעו להוביל אותנו וללכת איתנו יד ביד, בהקשבה וסבלנות בכל השלבים, והביאה רעיונות ופתרונות יצירתיים לאילוצים ואתגרים שהיו בדרך. הכל בשלווה ואופטימיות.

RD_20201211_153618_0017.jpg

רהיטים בעבודת יד, אוסף של פריטי וינטאג', ציורי שמן של בני הבית ופלטת צבעים רכה בהשראת השקט והעדינות המאפיינת את המשפחה המיוחדת הזו. 

 

הבית, ששטחו כ-120 מ"ר, כולל ארבעה חדרי שינה, סלון, מטבח ופינת אוכל, שני חדרי רחצה ומרפסת גדולה. 

עוד בשלב התכנון פנו אלינו בני הזוג וביקשו שנתאים את הבית למשפחה גדולה של חמש נפשות  מבלי לחרוג מ120 מ"ר בלבד. נדרשה חשיבה מעמיקה על כל פרט כדי ליצור לכל אחד מהדיירים כמה שיותר מרחב, לא  לוותר על שטחי השירות והאחסון ועל יציאה לחצר השירות האחורית. 

על מנת ליצור תחושה של סלון מרווח וגדול הגבהנו את תקרת הסלון וחיפינו אותה בעץ גושני מולבן כפרי.  גופי התאורה שיורדים מהתקרה הגבוה מדגישים את גובהה ונראים כמו פסלי אור מרהיבים.  

לבקשת הדיירים הצבנו בכניסה לבית ארון שירות שמחובר לארונות המטבח ומצדו השני הצבנו קיר משרביה עשויה mdf טבעי המשמשת  גם כגב הטלויזיה בסלון.  

 

המטבח שנבחר של חברת סמל הוא בקווים מודרניים כאשר השימוש בחזיתות עץ אלון מאזנים ומוסיפים את התחושה הכפרית. בני הבית הם בשלנים ואוהבים אוכל טרי ובריא ולכן בחרנו להציב על מדף את הצנצנות עם חומרי הגלם כך שיהיו נגישות וקלות לשימוש ויוסיפו למראה  את הצבעוניות של מטבח חיי ופעיל.   

הוויטרינה הגדולה שמחברת את הסלון עם המרפסת החיצונית מכניסה הרבה אור טבעי ואת החוץ אל פנים הבית. בעזרתה יצרנו קשר בלתי אמצעי לחצר שכמו ממשיכה את הסלון  ובה מתנהלים החיים ברוב ימות השנה. 

צבע האלומניום בגוון ירוק מרווה משתלב עם הצמחייה הרבה שבמרפסת ועם הריצוף שמדמה פרקט.  

 

וכך נולד בית שבחוץ הוא כפרי ובפנים הוא אישי.  

שנה - 2018

שטח - 150 מ"ר

עיר - קיבוץ גבעת חיים

צילום - רועי דורי

מטבח- מטבחי סמל

חיפוי וריצופים - נגב קרמיקה

infobanner_edited_edited.png
bottom of page